Friday, March 5, 2010

Otvoreno pismo m:telu

Poštovana gospodo iz m:tela,

Obraćam Vam se ovim putem sa najiskrenijom željom da vas sve kolektivno udari grom i da vam se zgrada sruši na glavu. Vi ste najobičnije pacovčine i treba vas povješati, a da u ovoj propaloj državi ima ikakve pravne države (tj. vladavine prava), već biste odavno trunuli po zatvorima.

Vaš sistem dopunjavanja prepaid računa je takav lopovluk da ja nemam riječi. Eto, baš danas sam (u veoma kritičnom trenutku!) otkrio da mi je istekao račun, tako da moram da ga "dopunim", iako na njemu imam preko 15 maraka. Razlog je naravno vaše prokleto imbecilno ograničavanje vremena za konzumaciju dopune. Jasno je meni da vi želite samo tri stvari, a to su 1) pare, 2) pare i 3) još para, ali ovako brutalno pljačkanje poštenih korisnika kao što sam ja zaista je brutalno. Neko ko ne visi petnaest sati dnevno na telefonu već troši umjerenih 3 ili 4 poruke dnevno apsolutno nema šanse da potroši dopunu u predviđenom vremenskom roku, a vi ga onda fino blokirate i tjerate da kupuje novu dopunu, koju takođe neće potrošiti. Osim naravno ako se ne iživljava, pa zove bez potrebe, ali koja je poenta toga?

Vaši raznorazni popusti su potpuno besmisleni. Kakvu korist ja imam od toga što mogu da pišem poruke za 5 pfenniga umjesto za 10, kad opet nakon isteka roka, htio ne htio, moram da kupim novu dopunu? Ako ste face, uvedite neki popust na vrijeme, pa nam dajte recimo dopunu od deset maraka koja traje deset mjeseci ili nešto slično. Ali ne, to vama ne odgovara. Vi morate ljude da natjerate da troše, troše, troše i da i dalje TROŠE i samo TROŠE. Vaša poslovna politika odgovara samo ljudima koji u potpunosti batale fiksne telefone i svu komunikaciju obavljaju preko mobilnih. A nemojte da sad pravim digresiju i počinjem o raznoraznim pretplatama i porezima u fiksnoj telefoniji... Zaključak - vi ste pljačkaši i trebalo bi vas strijeljati. Favorizovanje ljudi koji non-stop pričaju na račun onih koji umjereno troše možda jeste po zakonu, ali je u svakom slučaju nelegitimno i ljigavo i pokvareno.

Da se ne bojim superfenomenalne efektivnosti naše milicije koja redovno nadgleda Fejsbuk, blogove i ostalo i na vrijeme hapsi sve potencijalne prestupnike (dok se najveći mafijaš nalazi na mjestu Predsjednika Vlade, go figure), pokrenuo bih skupljanje para za angažovanje profesionalnog bombaša, recimo Reja Kvika ili Dušana Gavrića, da vas sravni sa zemljom. U današnje vrijeme pošten čovjek ne može da pokrene ni plemenitu inicijativu kao što je sakupljanje novca za angažovanje plaćenog ubice koji bi ukokao Đuleta Van Goga, a da ga policija ne pozove na informativni razgovor.

U nadi da ćete ozbiljno razmotriti moje konstruktivne primjedbe, želim Vam mnogo sreće u daljem radu.

Srdačno Vaš
(ime i adresa poznati redakciji)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...