Tuesday, February 23, 2010

Vukodlaci

Razmišljao sam o raznoraznim opasnim situacijama s kojima se čovjek u životu susreće - držanje rukom za ivicu provalije, brza vožnja, gledanje domaćih filmova itd. - i mislim da postoji malo šta tako gadno kao što je susret sa vukodlakom.

Možda niste svjesni toga, ali ti vukodlaci su prave mrcine - visoki, snažni, sa ogromnim kandžama i zubima kojima mogu da vas potrgaju prije nego što stignete da telefonirate tetki u Visoko. Ne govorim ovde o onim šejpšifterima koji se iz ljudskog prebace u običan vučji oblik, trčkaraju na četiri noge i ponašaju se baš ko pravi vukovi. Ne, ovde je riječ o pravim vukodlacima, koji su humanoidno-vučja stvorenja i jedva čekaju da vam odgrizu glavu. E ti vukodlaci su jedna vrlo dominantna sorta i ono što sam htio da kažem je: Ne bih volio da me nekad u životu napadne vukodlak.

Nije jednostavno odgovoriti na pitanje ko bi pobijedio u borbi između vukodlaka i vampira. I jedan i drugi imaju svoje adute. Vampir može da se pretvori u slijepog miša i da zagrozi vukodlaku sa visine. Ali problem je što vampir u slijepomiševskom obliku ne može da ujede nekoga, već mora da se tranformiše nazad u ljudski oblik i tu onda vukodlak može da ga uhvati za plašt i razbije ko igračku. Dakle, teško da bi vampir transformaciju u slijepog miša mogao da koristi u napadačke svrhe, već samo u odbrambene. S druge strane, vukodlakova nesposobnost da se podigne sa zemlje veliki je nedostatak. Sve sigurno zavisi i od arene u kojoj se borba odvija. Ako je to visoka prostorija sa nekom šipkom pri vrhu, vampir ima najmanje neriješeno - dovoljno je da se transformiše u slijepog miša, nasadi gore i sačeka da se vukodlak dole izmori od zavijanja i onda da skoči na njega i sredi ga. Ako bi se meč odvijao u vukodlakovom stanu, onda vukodlak ima najmanje neriješeno jer vampir može da uđe samo ako je pozvan. Tako da ako Vučko nije spreman za meč, može jednostavno da pusti vampira da čuči nepozvan pred vratima i tauntuje ga. A sve zavisi i od toga da li je dozvoljeno korišćenje oružja.

Zapravo bi se ovaj meč najvjerovatnije završio neriješeno - vampir bi ujeo vukodlaka, vukodlak vampira i dok trepneš vampir bi postao vukodlak a vukodlak vampir. A kad bi se onda opet potukli, nastao bi totalni haos. Šta vi mislite o ovoj tematici, djeco?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...